Kindermassage

Zit jou kind niet lekker in zijn vel, is het snel overprikkeld en vermoeid dan kan kindermassage een hele mooie bijdrage zijn!

 

Massage maakt kinderen een stuk minder kwetsbaar, het immuunsysteem versterkt, stress wordt afgevoerd en er treedt een diepe ontspanning op .

Het leven van een kind is best druk. Er wordt op school en daarbuiten veel van ze gevraagd. Vooral voor Hoog gevoelige en onrustige kinderen, kinderen met autisme of ADHD is het vaak moeilijk om al die prikkels te verwerken. Ze raken snel uit balans. Alle indrukken van de dag worden in het lichaam opgeslagen. Als deze niet voldoende worden losgelaten ontstaan er klachten zoals buikpijn, diarree, vermoeidheid, bedplassen, concentratieproblemen, snel boos worden.

Massage is een mooie en zachte methode die helpt bij de ontspanning voor het lichaam. Het is een manier van liefdevolle aanraking die een kind positief lichaamsbesef geeft. Het kind leert zijn grenzen kennen en aangeven. Ze worden zich bewust van hun eigen lichaam. Dit geeft veel zelfvertrouwen. Door massage maakt het lichaam het hormoon oxytocine aan. Dit zorgt voor binding en verbondenheid. Oxytocine verbetert het leervermogen, verlaagt de bloeddruk, vermindert de productie van het stresshormoon en zorgt voor een goede spijsvertering.

Kindermassage is er op gericht op het afvoeren van spanning en loslaten van opgeslagen emoties. De massage bestaat uit hoofd, armen en handen, buik, rug en voetmassage.

Uit onderzoek is vastgesteld dat massage een positieve invloed heeft op autistische kinderen en kinderen met ADHD.

  • Minder beweeglijk gedrag.
  • Betere concentratie.
  • Minder hyperactief gedrag.
  • Vertonen meer sociaal gedrag.
  • Stress verlagend en daardoor kunnen ze zich beter ontspannen.
  • Slaappatroon verbeterd.
  • Kinderen geven aan beter in hun vel te zitten.

Kindermassage is bedoeld voor een kinderen van 4 t/m 18 jaar. Voor kinderen kan het best spannend zijn om door een ander aangeraakt te worden. De ouder is daarom ook tijdens de massage aanwezig.

Duur & kosten

30 minuten 25 euro.

Indien u verhinderd bent, graag 24 uur van tevoren bericht geven, anders wordt de afspraak in rekening gebracht.

 

In de meeste gevallen worden de kosten niet vergoed door de ziektekostenverzekeraar. Het is toch aan te raden om contact te zoeken met uw verzekeraar om de mogelijkheden van vergoeding te bespreken. Anders kunt u beroep doen op een Persoons Gebonden Budget (PGB). www.pgb.nl

 

"Effecten van massage op ADHD"

In Amerika is er een onderzoek gedaan naar de effecten van massage op kinderen en jongeren met ADHD. Dit onderzoek werd uitgevoerd door: Dr. Tiffany Fields, zij is een jeugdpsychologe. In het onderzoek werden twee vormen gebruikt: ontspanningstherapie en massage therapie gedurende 10 dagen op 28 adolescenten met ADHD. De resultaten van de studie waren geweldig!   De jongeren die een massage en ontspanningstherapie hadden gekregen meldde dat ze zich gelukkiger voelden. De leerkrachten consenteerden dat de kinderen; minder zenuwachtig, meer aandacht, minder hyperactief en langere concentratie van het maken van hun taken hadden. De leraren waren niet ingelicht over welke van de twee therapieën de studenten ontvangen.

In een meer recente studie, werd massage geleverd aan kinderen in de leeftijd 7 T/M 20 jaar met ADHD. Elk kind kreeg een 20-minuten durende massage sessie twee keer per week gedurende een periode van enkele weken. De resultaten waren dramatisch zien verbeterde stemming; op lange termijn beter gedrag, en meer aandacht.

Massage kalmeert het lichaam, het verbeterd de alertheid, en geeft een gevoel van welzijn. Door massage is aangetoond dat het niveau van het stresshormoon verminderd wordt. Massage is bekend om de prestaties bij het berekenen van (wiskunde) te verbeteren zoals aangetoond door middel EEG's evenals de concentratie te verbeteren en het tegen gaan van depressie. Het is duidelijk dat massage kan helpen bij een jongere met ADHD.