Wie ben ik?

Mijn naam is Tamara Aartman – Tersteeg getrouwd en 3 dochters. Ik woon in Noorden. Ik ben in 2005 gestart met mijn eigen praktijk Maribel.

Hiervoor heb ik 5 jaar gewerkt in de kraamzorg. Door een lange ziekteperiode en beperkingen kon ik het beroep niet meer hervatten.

In de tijd dat ik ziek was ben ik in contact gekomen met yoga en massage. Dit heeft mij heel veel steun gegeven in deze moeilijke periode. “Het bracht een hele nieuwe horizon aan mijn leven”.

Ik ben mij gaan omscholen voor yogadocent met specialisatie op zwangeren, baby's en kinderen. Bij Samsara en Jip en Jan Academie. Door mijn grote passie voor masseren, volgde ik daarna ook de opleiding voor zwangerschapsmassage therapeut en allround massagetherapeut.  

Dit was een nieuwe start en Praktijk Maribel bloeide op! Maribel, mij als koosnaampje gegeven.

Door het werken in de kraamzorg was ik erg gefascineerd geraakt op het wonder van de zwangerschap, de geboorte en alles eromheen.

En vanuit hieruit ben ik gaan werken met zwangeren, volwassenen, baby’s, peuters en kinderen.

Fascinerend om op deze mooie manier van yoga en massage met mensen samen bezig te zijn!

De kinderyoga geeft mij veel plezier. Het inspireert mij om op deze manier met kinderen te werken. Ik vind het heel belangrijk dat een kind lekker in zijn vel zit. Door middel van de kindermassage kan ik heel veel bereiken bij kinderen. Dat is prachtig om te ervaren. 

Ook zwangerschapsyoga is mijn favoriet. Fantastisch om met zwangeren te werken. Hun in contact te laten komen met yoga en massage door middel van oefeningen. Hun technieken mee te laten geven als voorbereiding op de bevalling. Maar ook de ontspanning voor tijdens de zwangerschap vind ik erg belangrijk.

Yoga & Mindfulness is een prachtige combinatie van een milde yogavorm waarbij ik vele mensen fijne yoga lessen kan bieden. In deze tijd wordt er veel van ons gevraagd in het drukke leven. En dan is een stukje rust en ontspanning heel wenselijk. Ik vind het fijn dat ik dit de mensen mee kan geven voor de yogalessen. 

Masseren blijf ik ook inspirerend vinden. Massage geven waardoor er ontspanning ontstaat en vele klachten afnemen. Door middel van massage kan ik heel veel bereiken om een stukje verlichting te geven bij de mens. Prachtig om mensen na een uur massage herboren naar huis te zien gaan! Aanraken een levensbehoefte! Ik werk vanuit een holistische visie. En kijk naar de persoon in zijn geheel. En kijk wat er op dat moment nodig is. Ik werk met essentiële oliën van doterra waardoor je nog meer ontspanning en het zelfgenezend vermogen in het lichaam vergroot. Inmiddels ben ik ook doterra welness advocate. Een mooie waardevolle toevoeging aan een massage! 

Er is een ruim aanbod van diverse massages. Voor ieder wat die nodig heeft op dat moment. 

Binnen mijn praktijk wil ik mensen een moment van rust en ontspanning bieden in groepsverband en individuele sessies. Ik vind het mooi hoe je yoga & massage aan anderen op verschillende manieren kunt overbrengen. Yoga & Massage is iets wat dagelijks terugkeert in mijn leven.

Zodoende heb ik verschillende opleidingen en cursussen afgerond die daar mee te maken hebben.

 

Ik ben leergierig opgesteld en blijf nog steeds nieuwsgierig naar alle nieuwe dingen en weetjes rondom yoga, massage en energievormen.Ik volg bijscholingen en cursussen rondom Yoga & Massage waardoor ik nieuwe vormen kan aanleren en kan integreren in mijn lessen en massages. 

In 2012 besloot ik Praktijk Maribel op een laag pitje te zetten vanwege mijn gezondheid en de zorg van mijn dochters. 

In April 2018 heb ik vele activiteiten weer opgepakt en is Praktijk Maribel weer opgebloeid.