Ontspanningstherapie voor Kinderen

“Ieder kind mag stralen”

“Laat jou zonnetje weer stralen”

"Je mag zijn zoals je bent"

 

Werkwijze

Voor een traject ontspanningstherapie voor kinderen start ik met een intakegesprek. Hiervoor ontvang je via de mail een intakeformulier. Dit zullen we tijdens het gesprek bespreken. Het intakegesprek wordt gepland in combinatie met de eerste massage (kennismakingsmassage). Dit consult zal 60 minuten duren.

Een eerste massage kan spannend zijn voor een kind, ik kijk goed hoe het kind reageert en geef altijd alle tijd om los te laten en te ontspannen. Er is ruimte om aan te geven wat het kind voelt, als het iets niet fijn vindt of iets niet wil is het belangrijk dat dit geuit kan worden. Er is altijd een ouder aanwezig tijdens de massage.

Afhankelijk van de wensen van het kind en ouders en het doel van de ontspanningstherapie maken we een plan. En bekijk ik welke werkvormen ik ga toepassen. De werkvormen die gebruikt kunnen worden zijn:Yoga, ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen ,massages, aromatherapie, ouderbegeleiding voor  ontspanning en massages thuis.

Uiteraard kun je ook kiezen voor losse behandelingen. En wordt er alleen kindermassage of kinderyoga ingezet. Dat hangt af van de klachten en wensen van het kind en de ouders.

Na een aantal consulten moet er een merkbaar effect zijn op het welbevinden van het kind, het gedrag en/of nachtrust. Tijdens elk consult evalueren we hoe het met je kind gaat.

 

Wil je graag meer weten over ontspanningstherapie voor je kind neem dan contact op met Praktijk Maribel voor meer informatie en de tarieven.