Kindermassage &

Kinder kruidenstempelmassage

Zit jou kind niet lekker in zijn vel, is het snel overprikkeld en vermoeid dan kan kindermassage een hele mooie bijdrage zijn!

 

Massage maakt kinderen een stuk minder kwetsbaar, het immuunsysteem versterkt, stress wordt afgevoerd en er treedt een diepe ontspanning op .

Het leven van een kind is best druk. Er wordt op school en daarbuiten veel van ze gevraagd. Vooral voor Hoog gevoelige en onrustige kinderen, kinderen met autisme of ADHD is het vaak moeilijk om al die prikkels te verwerken. Ze raken snel uit balans. Alle indrukken van de dag worden in het lichaam opgeslagen. Als deze niet voldoende worden losgelaten ontstaan er klachten zoals buikpijn, diarree, vermoeidheid, bedplassen, concentratieproblemen, snel boos worden.

Massage is een mooie en zachte methode die helpt bij de ontspanning voor het lichaam. Het is een manier van liefdevolle aanraking die een kind positief lichaamsbesef geeft. Het kind leert zijn grenzen kennen en aangeven. Ze worden zich bewust van hun eigen lichaam. Dit geeft veel zelfvertrouwen. Door massage maakt het lichaam het hormoon oxytocine aan. Dit zorgt voor binding en verbondenheid. Oxytocine verbetert het leervermogen, verlaagt de bloeddruk, vermindert de productie van het stresshormoon en zorgt voor een goede spijsvertering.

Kindermassage is er op gericht op het afvoeren van spanning en loslaten van opgeslagen emoties. De massage bestaat uit hoofd, armen en handen, buik, rug en voetmassage.

Uit onderzoek is vastgesteld dat massage een positieve invloed heeft op autistische kinderen en kinderen met ADHD.

  • Minder beweeglijk gedrag.

  • Betere concentratie.

  • Minder hyperactief gedrag.

  • Vertonen meer sociaal gedrag.

  • Stress verlagend en daardoor kunnen ze zich beter ontspannen.

  • Slaappatroon verbeterd.

  • Kinderen geven aan beter in hun vel te zitten.

De massage wordt vanuit de intuïtieve massage gegeven. Ik bekijk vooraf aan de massage waar het kind op dat moment behoefte aan heeft. En zet daarbij de aromatherapie in. De werking van de oliën zal zeker een grote bijdrage hebben aan de kracht van de massage. 

Kindermassage is bedoeld voor een kinderen van 4 t/m 18 jaar. Voor kinderen kan het best spannend zijn om door een ander aangeraakt te worden. De ouder is daarom ook tijdens de massage aanwezig.

 

Kinder kruidenstempelmassage

Als begin van de behandeling wordt er een oefening gedaan samen met het kind om het te laten ontspannen. Het wordt in spelvorm aangeboden aangepast op de leeftijd van het kind. Dan begint de massage. 

Hierna wordt de achterzijde van het lichaam bestempeld met de speciale kinder kruidenstempels.  Daarna volgt een massage met de handen.

Dan wordt de voorzijde bestempeld met de kinder kruidenstempels. Daarna wordt de voorzijde met de handen gemasseerd.

Een unieke massagebehandeling die we kunnen bieden voor een kind. Doordat een kind zo dicht bij de natuur staat reageert een kind bijzonder goed op deze kruiden. Deze kruiden hebben een aardende werking dat is heel belangrijk omdat het energie niveau van kinderen vaak hoog is. 

De massage brengt ze weer terug bij hun natuurlijke basis. De kruiden zijn weerstandsverhogend. Bij kinderen die veel last hebben van luchtweginfecties of verkoudheid, verstopte neuzen werken deze kruiden zeer verlichtend. Tevens werken ze ontspannend waardoor kinderen beter zullen slapen. Kortom een complete massage die heel veel te bieden heeft en heel heilzaam is voor het kind!

 

Aroma Touch Massage

De aroma touch massage is ook zeer geschikt voor kinderen. Zie meer info op de website bij Aroma Touch Massage.

Deze massage heeft een diepe helende werking en brengt emoties weer in balans.

 

Duur & kosten

30 minuten 30 euro

45 minuten 45 euro

60 minuten 59 euro (in combinatie met ontspanningstherapie)

 

Indien u verhinderd bent, graag 24 uur van tevoren bericht geven, anders wordt de afspraak in rekening gebracht.

 

In de meeste gevallen worden de kosten niet vergoed door de ziektekostenverzekeraar. Het is toch aan te raden om contact te zoeken met uw verzekeraar om de mogelijkheden van vergoeding te bespreken. Anders kunt u beroep doen op een Persoons Gebonden Budget (PGB). www.pgb.nl

 

"Effecten van massage op ADHD"

In Amerika is er een onderzoek gedaan naar de effecten van massage op kinderen en jongeren met ADHD. Dit onderzoek werd uitgevoerd door: Dr. Tiffany Fields, zij is een jeugdpsychologe. In het onderzoek werden twee vormen gebruikt: ontspanningstherapie en massage therapie gedurende 10 dagen op 28 adolescenten met ADHD. De resultaten van de studie waren geweldig!   De jongeren die een massage en ontspanningstherapie hadden gekregen meldde dat ze zich gelukkiger voelden. De leerkrachten consenteerden dat de kinderen; minder zenuwachtig, meer aandacht, minder hyperactief en langere concentratie van het maken van hun taken hadden. De leraren waren niet ingelicht over welke van de twee therapieën de studenten ontvangen.

In een meer recente studie, werd massage geleverd aan kinderen in de leeftijd 7 T/M 20 jaar met ADHD. Elk kind kreeg een 20-minuten durende massage sessie twee keer per week gedurende een periode van enkele weken. De resultaten waren dramatisch zien verbeterde stemming; op lange termijn beter gedrag, en meer aandacht.

Massage kalmeert het lichaam, het verbeterd de alertheid, en geeft een gevoel van welzijn. Door massage is aangetoond dat het niveau van het stresshormoon verminderd wordt. Massage is bekend om de prestaties bij het berekenen van (wiskunde) te verbeteren zoals aangetoond door middel EEG's evenals de concentratie te verbeteren en het tegen gaan van depressie. Het is duidelijk dat massage kan helpen bij een jongere met ADHD.