Kinderyoga

 

Yoga is HEEL ERG LEUK om te doen!

Het gaat bij yoga niet om prestatie, wedstrijd of competitie, PLEZIER VOOR IEDEREEN is wat telt!

We beleven mooie avonturen in het bos, op het strand, leren hoe we kunnen aarden. Doen de zonnegroet, staan als een stevige boom, de aardedans, maken een mandala, tekenen ons avontuur en nog veel meer mooie yogaoefeningen!

Elke les werken we met een thema. 

 

Kinderyoga is een manier om op speelse wijze bezig te zijn met:

Lichaamshoudingen en beweging, lichaamsbesef, ademhalings-, concentratie- en ontspanningsoefeningen.

De oefeningen worden in spelvorm aangeboden door gebruik te maken van: verhalen, dans, muziek, massage, zingen en tekenen.

Yoga is plezier voor ieder kind. Je doet wat je kan. Je hoeft geen problemen te hebben om met yoga bezig te zijn. Het helpt echter wel als je leer-, concentratie-, slaap, hoofdpijn-, buikpijn-, angst of stotter problemen hebt.

 

De groepen bestaan uit max. 10 kinderen. De indeling gaat naar leeftijd en/of ontwikkelingsfase van het kind.

mogelijk! 

 

Cursus Kinderyoga

In de cursus Kinderyoga gaan we in de 6 lessen kennismaken met Kinderyoga. We leren wat Kinderyoga is, gaan dansen, zingen, spelen, muziek maken, tekenen, ontspannen en vooral ook plezier maken. In deze cursus kunnen maximaal 4 kinderen deelnemen. 

 

Wanneer & Locatie & Kosten

Dinsdag/donderdagmiddag

16-17 uur

Cursus wordt ingepland na voldoende inschrijvingen.

 

Locatie is Praktijk Maribel, Hyacintlaan 1 in Noorden. 

6 lessen voor 50 euro. 

 

Individuele kinderyoga/tieneryoga 

De individuele kinderyogalessen zijn er voor alle kinderen vanaf 4 jaar die het om wat voor reden dan ook moeilijk of spannend vinden om mee te doen met de groepslessen en/of die te maken hebben met weinig (zelf-)vertrouwen, stress, hoogsensitiviteit, slaapproblemen, leer- en concentratieproblemen, AD(H)D, autisme, PDD-NOS, motorische achterstand of psychosomatische klachten als bijvoorbeeld hoofd- of buikpijn en daarin extra begeleiding nodig hebben.

Voordat we starten maken we eerst kennis met elkaar d.m.v. een intakegesprek, waardoor het duidelijk wordt wie het kind is en wie ik ben, wat hij/zij belangrijk vindt, waar de specifieke aandacht tijdens de yogalessen op gericht moet worden en wat ik kan bieden.

Locatie & kosten

Praktijk Maribel, Hyacintlaan 1 in Noorden. 

Eventueel kan de kinderyoga ook aan huis gegeven worden als daar een geschikte ruimte voor is. 

 

60 minuten 40 euro.