Kinderyoga

 

Yoga is HEEL ERG LEUK om te doen!

Het gaat bij yoga niet om prestatie, wedstrijd of competitie, PLEZIER VOOR IEDEREEN is wat telt!

We beleven mooie avonturen in het bos, op het strand, leren hoe we kunnen aarden. Doen de zonnegroet, staan als een stevige boom, de aardedans, maken een mandala, tekenen ons avontuur en nog veel meer mooie yogaoefeningen!

Elke les werken we met een thema. 

 

Kinderyoga is een manier om op speelse wijze bezig te zijn met:

Lichaamshoudingen en beweging, lichaamsbesef, ademhalings-, concentratie- en ontspanningsoefeningen.

De oefeningen worden in spelvorm aangeboden door gebruik te maken van: verhalen, dans, muziek, massage, zingen en tekenen.

Yoga is plezier voor ieder kind. Je doet wat je kan. Je hoeft geen problemen te hebben om met yoga bezig te zijn. Het helpt echter wel als je leer-, concentratie-, slaap, hoofdpijn-, buikpijn-, angst of stotter problemen hebt.

 

De kinderyoga lessen worden gegeven in blokken van 10 lessen. Je kunt zelf bepalen of je doorstroomt naar het volgende blok. Tussentijds instromen is mogelijk. Het lesgeld wordt dan aangepast.

We leren wat Kinderyoga is, gaan dansen, zingen, spelen, muziek maken, tekenen, ontspannen en vooral ook plezier maken. De groep bestaat uit maximaal 4 kinderen. Om veel persoonlijke aandacht te geven kies ik bewust voor kleine groepen. 

 

Wanneer & Locatie & Kosten

Op dit moment zijn er geen lessen kinderyoga. Er worden alleen maar workshops gegeven. 

 

 

Individuele kinderyoga/tieneryoga 

De individuele kinderyogalessen zijn er voor alle kinderen vanaf 4 jaar die het om wat voor reden dan ook moeilijk of spannend vinden om mee te doen met de groepslessen en/of die te maken hebben met weinig (zelf-)vertrouwen, stress, hoogsensitiviteit, slaapproblemen, leer- en concentratieproblemen, AD(H)D, autisme, PDD-NOS, motorische achterstand of psychosomatische klachten als bijvoorbeeld hoofd- of buikpijn en daarin extra begeleiding nodig hebben. Maar ook bijvoorbeeld lichamelijke klachten die extra aandacht nodig hebben zoals spierproblemen, reuma, hypermobiliteit, verlamming etc etc. 

Afhankelijk wat de behoefte is van het kind en het probleem kan de individuele sessie ook gecombineerd worden met de kindermassages. De combinatie van yoga & massage kan een hele fijne manier zijn om vooruitgang te boeken. 

Voordat we starten maken we eerst kennis met elkaar d.m.v. een intakegesprek, waardoor het duidelijk wordt wie het kind is en wie ik ben, wat hij/zij belangrijk vindt, waar de specifieke aandacht voor nodig is. Dan maak ik een plan van aanpak welk traject we gaan volgen. 

 

Locatie & kosten