Babymassage

In de zwangerschap voelt de baby de wanden van de baarmoeder, tijdens elke beweging van zijn moeder, langs zijn huid glijden. De “eerste taal” die de baby leert is de taal van de aanraking.

Door regelmatig u baby te masseren versterkt u band tussen u en uw baby en leert u zijn of haar lichaamstaal beter te begrijpen. Babymassage werkt ontspannend en rustgevend bij darmkrampjes, overgevoeligheid en onrustige baby’s. Babymassage draagt onder meer bij aan een regelmatig slaapritme, een betere spijsvertering, het verhoogt de weerstand tegen ziekte en gevoel van geborgenheid, veiligheid en acceptatie.

 

Baby’s vanaf 6 weken tot 10 maanden kunnen deelnemen aan de cursus.

De cursus babymassage wordt in groepsverband baby’s en ouder/verzorger gegeven.

 

In 3 bijeenkomsten leert u de massages van het hoofd, buikje, rug, armen, benen en voetjes. Ook de onderwerpen contact met je kindje maken, leren luisteren naar de lichaamstaal, ontwikkelen van de tastzin, vergroten van zelfvertrouwen, leren omgaan met de baby die veel huilt, overstrekt, darmkrampjes. Hiervoor worden speciale massagetechnieken aangeleerd. Spelenderwijs zullen we ook gebruik maken van massageliedjes en materialen die we gebruiken voor extra ontspanning.  In deze cursus zul je vooral leren hoe mooi het is om door middel van massage het contact met je kindje te versterken.  

 

De cursus babymassage kan ook individueel met baby gevolgd worden. De cursus bestaat dan uit 3 lessen van een uur. 

 

Wanneer

Een cursus babymassage bestaat uit 3 lessen van 1 uur. De cursus wordt meestal in de ochtend gegeven. De cursus wordt gegeven op de woe of donderdag ochtend. 

 

Workshop Babymassage

Tijdens de workshop leer je de gehele lichaamsmassage voor de baby. De massage duurt in totaal 25 minuten die aangeleerd wordt. Het verschil met een cursus is dat er geen aanvullende technieken aangeleerd worden voor specifieke klachten. Maar je leert wel een heerlijke ontspannende massage voor je kindje! Een heerlijk verwenmoment voor jezelf en je kindje om even samen tijd te hebben! Aanraken is een levensbehoefte!

De workshop duurt 1,5 uur. 

De workshop is bedoeld voor ouders van baby’s vanaf 4 weken tot en met 10 maanden. De workshop is inclusief massageolie en beschrijving van de volledige massage die aangeleerd wordt.

 

Locatie

 

Praktijk Maribel, hyacintlaan 1 in Noorden

Kinderopvang Polderpret, Nieuwveense weg 23c Nieuwkoop

 

De cursus kan ook aan huis gegeven worden.

 

 

Kosten

Cursus: 100 euro inclusief btw in groepsverband.

155 euro inclusief btw individueel.

De kosten zijn inclusief cursusboek en natuurlijke massageolie.

 

Workshop:

50 euro inclusief btw in groepsverband.

75 euro inclusief btw individueel.

 

Sommige ziektekostenverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de kosten voor babymassage.                                                                                              

Naast de lessen geef ik ook persoonlijk massages aan baby’s. Bijvoorbeeld couveusebaby’s, huilbaby’s, overprikkelende baby’s, baby’s met darmproblemen. Baby's met bepaalde klachten kan ik dan behandelen door middel van speciale massagetechnieken en aromatherapie. De kosten van een massage behandeling van een 30 minuten is 30 euro.

 

Ook leuk om kado te geven! Kadobonnen zijn verkrijgbaar vanaf 5 euro.

Workshop Babymassage voor kinderdagverblijven

 Praktijk Maribel geeft ook workshops babymassage aan leidsters zodat zij bepaalde massagetechnieken kunnen toepassen in het kinderdagverblijf.  Hierdoor kunnen ze ingaan op de behoefte van een baby van deze tijd.

Er bestaat namelijk steeds meer de behoefte om baby”s , de soms lange dagen die zij op jonge leeftijd al maken, een stukje rust en ontspanning te kunnen aanbieden.

Het bied een stukje rust en ontspanning in de dag wat heel belangrijk is voor een baby.

 

Afhankelijk van de vraag wordt er een workshop op maat gemaakt. U kunt vrijblijvend contact opnemen voor meer informatie en offerte.