Babymassage

In de zwangerschap voelt de baby de wanden van de baarmoeder, tijdens elke beweging van zijn moeder, langs zijn huid glijden. De “eerste taal” die de baby leert is de taal van de aanraking.

Door regelmatig u baby te masseren versterkt u band tussen u en uw baby en leert u zijn of haar lichaamstaal beter te begrijpen. Babymassage werkt ontspannend en rustgevend bij darmkrampjes, overgevoeligheid en onrustige baby’s. Babymassage draagt onder meer bij aan een regelmatig slaapritme, een betere spijsvertering, het verhoogt de weerstand tegen ziekte en gevoel van geborgenheid, veiligheid en acceptatie.

 

Baby’s vanaf 6 weken tot 9 maanden kunnen deelnemen aan de cursus.

De cursus babymassage wordt in groepsverband met 4 baby’s en ouder/verzorger gegeven.

 

In 4 bijeenkomsten leert u de massages van het hoofd, buikje, rug, armen, benen en voetjes. Ook de onderwerpen contact met je kindje maken, leren luisteren naar de lichaamstaal, ontwikkelen van de tastzin, vergroten van zelfvertrouwen, leren omgaan met de baby die veel huilt, overstrekt, darmkrampjes en vooral hoe leuk het is om op deze manier met u baby om te gaan komen tijdens de cursus aan bod. 

Wanneer

Een cursus babymassage bestaat uit 4 lessen van 1 uur a 1,5 uur. De cursus wordt meestal in de ochtend gegeven. De dagen verschillen afhankelijk van de cursisten.

 

Locatie

Praktijk Maribel, Hyacintlaan 1 in Noorden. 

In overleg kan er ook een cursus aan huis gegeven worden. 

 

Kosten

80 euro inclusief btw in groepsverband.

120 euro inclusief btw individueel.

De kosten zijn inclusief cursusboek en natuurlijke massageolie.

 

Naast de lessen geef ik ook persoonlijk massages aan baby’s. Bijvoorbeeld couveusebaby’s, huilbaby’s, overprikkelende baby’s, baby’s met darmproblemen. De kosten van een massage behandeling van een 30 minuten is 25 euro.

 

Ook leuk om kado te geven! Kadobonnen zijn verkrijgbaar vanaf 5 euro.

Workshop Babymassage voor kinderdagverblijven

 Praktijk Maribel geeft ook workshops babymassage aan leidsters zodat zij bepaalde massagetechnieken kunnen toepassen in het kinderdagverblijf.  Hierdoor kunnen ze ingaan op de behoefte van een baby van deze tijd.

Er bestaat namelijk steeds meer de behoefte om baby”s , de soms lange dagen die zij op jonge leeftijd al maken, een stukje rust en ontspanning te kunnen aanbieden.

Het bied een stukje rust en ontspanning in de dag wat heel belangrijk is voor een baby.

 

Afhankelijk van de vraag wordt er een workshop op maat gemaakt. U kunt vrijblijvend contact opnemen voor meer informatie en offerte.