Teen orthese

Een teenorthese is een hulpmiddel dat volledig op maat wordt gemaakt van zacht siliconenmateriaal. Dit teenstukje kan de stand van de tenen licht corrigeren en drukplekjes en wrijving van of tussen de tenen verminderen en /of voorkomen.

De teenorthese kan in goedpassen confectie of- orthopedisch schoeisel worden gedragen. Na plaatsing van de orthese volgt een controleafspraak om te kijken of de orthese goed functioneert en of er geen drukplekken zijn ontstaan. Een orthese wordt gemaakt met 2 compomenten, de siliconenpasta en een vloeistof die ervoor zorgt dat na de vermenging de pasta uithardt. Een orthese gaat ongeveer een ½ tot 1 jaar mee. Daarna verliest het materiaal zijn elasticiteit en droogt uit. Een orthese kan onder de koude kraan met een beetje handzeep voorzichtig worden schoongemaakt. Deppend drogen en poederen met talgpoeder.

 

Een orthese helpt bij:

Een weke likdoorn tussen 2 tenen

Een likdoorn onder de nagel

Een ingroeiende nagel

Een scheefgroeiende nagel

Tenen die over elkaar heen groeien

Als er een teen is geamputeerd

 

Een orthese kan ervoor zorgen dat de scheefstand niet erger wordt. Door een klauw of hamertenen kunnen de topjes van de tenen erg gevoelig zijn. Een orthese kan de stand iets veranderen waardoor de topjes niet meer zo belast worden. Een ontsteking aan een teen is heel pijnlijk. Een orthese kan de pijnlijke plek voor een bepaalde periode ontlasten, waarmee de teen de kans krijgt te genezen.

 

Kosten €65,00

(onderzoek, aanmeten, afleveren orthese en controle afspraak)