Yoga voor Volwassenen

Yoga houdt met lichte inspanning je lijf en geest in balans. Blijf fit, soepel en ontspannen door te werken aan je geestelijke en lichamelijke gezondheid. Stil staan bij onze gedachten, emoties en wat ons lichaam ons vertelt. Een bewuste ademhaling en het leren ontspannen heeft een gunstig effect op ons lichaam en geest.

In de lessen wordt een combinatie gedaan aan lichaamshoudingen vanuit de Hatha Yoga, Yin Yoga en Yoganidra.  Dit zijn ademhalingsoefeningen, balanshoudingen, rek en strekoefeningen, staande, zittende en liggende houdingen.

We sluiten de les af met een eindontspanning, meditatie of visualisatie. En een kopje thee!

 

Hatha Yoga bestaat uit  lichaamshoudingen, ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen. Yoga leert je gedachten los te laten, bewust te ademen, lichamelijke klachten te verminderen, doorbloeding in de spieren en organen te verbeteren, je wordt soepeler en het versterkt je spieren. Het in balans brengen van lichaam, geest en energie!

Yin Yoga is een rustige vorm van yoga. De oefeningen bestaan voornamelijk uit zittende en liggende houdingen. Bij Yin Yoga worden houdingen langer vastgehouden. Er wordt geen spierkracht gebruikt. Het doel is dat je zoveel mogelijk spieren loslaat. De houdingen zijn er vooral op gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. Dieper liggende spieren worden gerekt en het bekkengebied wordt losgemaakt. Dit zorgt voor extra ruimte en flexibiliteit in het lichaam.  Yin Yoga is zeer geschikt voor mensen met blessures.

 

Yoga kan vele voordelen hebben voor mensen met verschillende aandoeningen  en klachten. Mensen met hartklachten en een te hoge bloeddruk hebben baat bij yoga omdat het de bloeddruk verlaagt. Yoga kan ook symptomen van astma, rug en nekpijn en artritis verlichten.

Deelname is geschikt voor iedereen, indien nodig worden oefeningen aangepast. Het is vooral belangrijk om je eigen grenzen te leren kennen.

 

 

Wanneer & Locatie 

Dinsdagavond

19 - 20.15 uur

20.15-21.30 uur

 

Donderdagavond

19-20.15 uur Zwangerschapsyoga

20-15-21.30 uur 

 

 

Locatie: Kinderopvang Polderpret, Nieuwveense weg 23c in Nieuwkoop

Kosten

Proefles €10

Losse les €15

Strippenkaart 5 lessen €70 (10 weken geldig)

Strippenkaart 10 lessen €115 (13 weken geldig)

Strippenkaart 15 lessen €165,00 (18 weken geldig)

 

 

 

De lessen zijn doorlopend je kunt instromen wanneer jezelf wilt. Je kunt  de lessen blijven volgen zolang je het fijn vindt.

Aanmelden kan via het contactformulier of whatsapp 0630335431