Zwangerschapsyoga

Je zwangerschap is een bijzondere periode, waarin heel veel gebeurt, in je lijf, maar ook in je leven. Een periode van voorbereiding op de bevalling en op het leven met je kind. Zwangerschapsyoga is een vorm van yoga speciaal afgestemd op de zwangere vrouw. De speciale yogaoefeningen helpen je om een nieuwe balans te vinden in je lijf en je leven. Zwangerschapsyoga helpt je bij het intens beleven en genieten van je zwangerschap. Het bereidt je voor op de geboorte van je kind en de periode erna.

 

Tijdens de zwangerschapsyoga komt onder andere aan bod:

  • Actieve oefeningen voor uithoudingsvermogen kracht, flexibiliteit en stabiliteit.
  • Ontspanning.
  • Ademhalingsoefeningen die van pas kunnen komen tijdens de zwangerschap en bevalling.
  • Omgaan met spanning en angst. 
  • Aandacht voor het samen genieten met je baby in je buik. Contact maken met je baby in de buik. 
  • Massageoefeningen.
  • Bewustwording veranderende lichaam.
  • Bekkenbodemspieroefeningen.
  • Informatie met betrekking tot de zwangerschap bevallen en de periode erna.
  • Er is ruimte voor vragen en uitwisseling met andere aanstaande moeders. 

 

Partnerlessen                                                                                        

Eens in de 8 weken vindt er een partnerles plaats. Tijdens deze les zijn partners welkom. In deze les besteden we aandacht aan massagetechnieken en technieken voor het opvangen van weeën. Als partner leer je je vrouw begeleiden, observeren en situaties herkennen. Je weet wat je te wachten staat en kan adequaat optreden als dit nodig is. Tijdens de bevalling ben jij namelijk voor het grootste deel van de tijd de enige steun en toeverlaat van je partner.

 

Om deel te nemen aan zwangerschapsyoga heb je geen ervaring met yoga nodig. De lessen zijn voor iedere zwangere geschikt. Vanaf 14 weken zwangerschap kun je deelnemen aan de lessen.  De zwangerschapsyoga lessen zijn doorlopend. Je bepaalt zelf het aantal lessen dat je wilt volgen vanaf het moment dat je start. Het gemiddelde gevolgde aantal lessen zijn 10 a 15 lessen. De meeste zwangeren volgen les tot einde van de zwangerschap. Je kunt je het hele jaar door aanmelden, ook tijdens de zomerperiode. 

Praktijk Maribel werkt in kleine groepjes om vooral de aandacht te leggen op persoonlijke begeleiding.  

Na de bevalling wordt je uitgenodigd voor een gezellige terugkomochtend met moeders & baby’s. En kun je je inschrijven voor de cursus babymassage.

 

Wanneer & Locatie & Kosten   

Donderdagavond 19.15 - 20.30 uur.  

De lessen vinden plaats in Praktijk Maribel, Hyacintlaan 1 in Noorden

Kosten zijn per maand 52 euro (4 lessen), proefles 15 euro. Losse les 15 euro. 

10 lessen 130 euro, 15 lessen 195 euro. 

Individuele zwangerschapsyoga

Als je graag begeleiding wilt in de zwangerschap en informatie voor de bevalling en je wilt dit liever alleen of samen met je partner doen. Dan kun je kiezen voor individuele zwangerschapsyoga. Hiervoor overleggen we wat je wensen zijn en hoeveel lessen je wilt volgen. Zo kun je je eigen tijd plannen en kan ik tijd inplannen voor je specifieke vragen. De afspraken worden individueel in de agenda gepland. 

De kosten hiervan bedragen € 50,00 inclusief btw per uur. De individuele lessen vinden plaats in Praktijk Maribel, Hyacintlaan 1 in Noorden. 

 

Sommige ziektekostenverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de kosten voor zwangerschapsyoga.