Zwangerschapsyoga

Je zwangerschap is een bijzondere periode, waarin heel veel gebeurt, in je lijf, maar ook in je leven. Een periode van voorbereiding op de bevalling en op het leven met je kind. Zwangerschapsyoga is een vorm van yoga speciaal afgestemd op de zwangere vrouw. De speciale yogaoefeningen helpen je om een nieuwe balans te vinden in je lijf en je leven. Zwangerschapsyoga helpt je bij het intens beleven en genieten van je zwangerschap. Het bereidt je voor op de geboorte van je kind en de periode erna.

 

Om deel te nemen aan zwangerschapsyoga heb je geen ervaring met yoga nodig. De lessen zijn voor iedere zwangere geschikt. Vanaf 16 weken zwangerschap kun je deelnemen aan de lessen. 

Tijdens de cursus komt onder andere aan bod: ademhalingstechnieken, perstechnieken, lichaamshoudingen, contact maken met je baby, leren omgaan met spanning, angst en pijn, oefeningen gericht op zwangerschapsklachten, ontspanningsoefeningen, massageoefeningen, theorie over zwangerschap en bevalling, uitwisselen van ervaringen.

 

Partnerlessen                                                                                        

Tijdens deze les zijn partners welkom. In deze les besteden we aandacht aan massagetechnieken en technieken voor het opvangen van weeën. Als partner leer je je vrouw begeleiden, observeren en situaties herkennen. Je weet wat je te wachten staat en kan adequaat optreden als dit nodig is. Tijdens de bevalling ben jij namelijk voor het grootste deel van de tijd de enige steun en toeverlaat van je partner.

 

Je kunt beginnen met de cursus als je rond de 16 weken zwanger bent. Je kunt je het hele jaar door aanmelden, ook tijdens de zomerperiode. 

Na de bevalling wordt je uitgenodigd voor een gezellige terugkomochtend met moeders & baby’s. En kun je je inschrijven voor de cursus babymassage.

Cursus Zwangerschapsyoga

Praktijk Maribel biedt cursussen aan. In kleine groepjes volg je dan een cursus zwangerschapsyoga. Maximaal 3 deelnemers per groep. 

 

pakket 1 Snelcursus zwangerschapsyoga

Met de Snelcursus word je in 5 lessen van 75 minuten goed voorbereid op je bevalling. De oefeningen maken je sterk en geven je vertrouwen in jezelf en je lichaam. Je leert op je ademhaling te letten zodat je kunt ontspannen. In overleg wordt er een partnerles gepland. Na de bevalling kom je nog een keer bij elkaar met alle baby's .

 

pakket 2 cursus zwangerschapsyoga 

Met de cursus zwangerschapsyoga wordt je in 10 lessen van 75 minuten voorbereid op de bevalling. Je leert ontspanningsoefeningen en krijgt vertrouwen in je lichaam.

In alle drukte sta je stil bij het nieuwe leven in je buik. Hathayoga maakt je bewust van wat je voelt in je buik, je lijf en je hoofd. Je spieren worden sterker en je leert ontspannen. In overleg wordt er een partnerles gepland. 

Na de bevalling kom je nog een keer bij elkaar met alle baby's. 

Het is mogelijk om na de 10 lessen de cursus nog te verlengen met losse lessen. 

Tussentijds instromen in de cursus is mogelijk! 

 

Wanneer & Locatie & Kosten   

De cursussen wordt in overleg gepland. Op woensdag/donderdagavond 19.15 - 20.30 uur. Maar ook verschillende dagen overdag is mogelijk. 

De lessen vinden plaats in Praktijk Maribel, Hyacintlaan 1 in Noorden

Pakket 1: 5 lessen voor 75,00 

Pakket 2: 10 lessen voor 150,00

 

Individuele zwangerschapsyoga

Als je graag begeleiding wilt in de zwangerschap en informatie voor de bevalling en je wilt dit liever alleen of samen met je partner doen. Dan kun je kiezen voor individuele zwangerschapsyoga. Hiervoor overleggen we wat je wensen zijn en hoeveel lessen je wilt volgen. Zo kun je je eigen tijd plannen en kan ik tijd inplannen voor je specifieke vragen. De afspraken worden individueel in de agenda gepland. 

De kosten hiervan bedragen € 50,00 inclusief btw per uur. De individuele lessen vinden plaats in Praktijk Maribel, Hyacintlaan 1 in Noorden. 

 

Sommige ziektekostenverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de kosten voor zwangerschapsyoga.