Zwangerschapsyoga

Je zwangerschap is een bijzondere periode, waarin heel veel gebeurt, in je lijf, maar ook in je leven. Een periode van voorbereiding op de bevalling en op het leven met je kind. Zwangerschapsyoga is een vorm van yoga speciaal afgestemd op de zwangere vrouw. De speciale yogaoefeningen helpen je om een nieuwe balans te vinden in je lijf en je leven. Zwangerschapsyoga helpt je bij het intens beleven en genieten van je zwangerschap. Het bereidt je voor op de geboorte van je kind en de periode erna.

 

Om deel te nemen aan zwangerschapsyoga heb je geen ervaring met yoga nodig. De lessen zijn voor iedere zwangere geschikt. Vanaf 16 weken zwangerschap kun je deelnemen aan de lessen. 

Tijdens de cursus komt onder andere aan bod: ademhalingstechnieken, perstechnieken, lichaamshoudingen, contact maken met je baby, leren omgaan met spanning, angst en pijn, oefeningen gericht op zwangerschapsklachten, ontspanningsoefeningen, massageoefeningen, theorie over zwangerschap en bevalling, uitwisselen van ervaringen.

 

Partnerlessen                                                                                        

Eens in de 8 weken wordt er een partnerles gepland. Tijdens deze les zijn partners welkom. In deze les besteden we aandacht aan massagetechnieken en technieken voor het opvangen van weeën. Als partner leer je je vrouw begeleiden, observeren en situaties herkennen. Je weet wat je te wachten staat en kan adequaat optreden als dit nodig is. Tijdens de bevalling ben jij namelijk voor het grootste deel van de tijd de enige steun en toeverlaat van je partner.

 

Je kunt beginnen met de cursus als je rond de 16 weken zwanger bent. De groepsgrootte is maximaal 10 cursisten.  Er is een doorlopende cursus, dus kun je instromen wanneer je wilt. Je kunt je het hele jaar door aanmelden, ook tijdens de zomerperiode. 

Na de bevalling wordt je uitgenodigd voor een gezellige terugkomochtend met moeders & baby’s. En kun je je inschrijven voor de cursus babymassage.

 

Wanneer & Locatie & Kosten                                                                     

Donderdagavond 19.30-20.45 uur 

Speeltuin De Zudde, Reigerstraat 27 in Nieuwkoop.   

 

Woensdagavond 20-21.15 uur (de lessen starten per 9 januari 2019)

Stichting Triggr, middelweg 5 in Ter Aar. 

 

De les duurt 60 minuten en dan is er nog tijd om ervaringen uit te wisselen tijdens een kopje thee.        

Aanmelden via Contact of praktijkmaribel@gmail.com

                                                                                                  

De zwangerschapsyoga kost € 50 per maand (4 lessen) inclusief de partnerlessen.  

De kosten van een proefles is € 12,50 euro. 

Privélessen zijn ook mogelijk. Hiervan bedragen de kosten per uur  € 30,00 inclusief btw. De privelessen vinden plaats in Praktijk Maribel, Hyacintlaan 1 in Noorden. 

Sommige ziektekostenverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de kosten voor zwangerschapsyoga.