Peuteryoga

Ontdekken, bewegen en zeker ook plezier maken!

Peuteryoga wordt op eenvoudige, speelse wijze aangeboden waarbij het belangrijkste natuurlijk plezier en enthousiasme is, zowel bij de peuter als bij onszelf.

Denk hierbij aan spelletjes, liedjes en oefeningen met de volgende aandachtspunten:

  • Ontspanning
  • Ademhaling
  • Aandacht en concentratie
  • Stimuleren van de zintuigen
  • Motorische ontwikkeling
  • Lichaamsbewustzijn
  • Beweging

Bij peuteryoga is één van de ouders of een andere volwassen begeleid(st)er aanwezig.

 

Voor peuters is het heel belangrijk en vooral erg leuk om op ontdekking te gaan en lekker te bewegen. Ervaren is wat zij heel goed kunnen. Een ontwikkeling van een peuter is hier vooral op gericht.

Op een speelse, vrolijke manier kan peuteryoga hier aan bijdragen. Door middel van een spel met ademhaling, het onderzoeken van de verschillende lichaamshoudingen of het gebruiken van de zintuigen kun je een goede basis leggen voor een jong kind.

 

Een peuter kan zich zo op zijn gemak voelen, omdat hij weet wat er gaat komen. Iedere les wordt gegeven vanuit een thema passend bij de belevingswereld van jonge kinderen. We beleven samen kleine avontuurtjes…

Bij een avontuur kun je denken aan een bezoekje aan het kabouterdorp, op zoek nar kabouters die ons willen helpen met een andere ademhalingsoefening of ons willen masseren. Of misschien wel lekker even naar het strand, bellen blazen, naar het circus en nog veel meer!

Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van liedjes, versjes, spelletjes, dans en drama.

Belangrijk is dat een peuter mee mag doen maar niets hoeft!

Peuteryoga is genieten voor twee en brengt jullie nader tot elkaar.

De lessen bestaan vooral uit regelmaat en herhalen.

 

De lessen zijn geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar tot 4 jaar. Ook hier geldt dat je geen ervaring hoeft te hebben in yoga. Samen yoga doen is erg gezellig en brengt jullie dichter bij elkaar.

 

De groepen bestaan uit max. 8 kinderen.

Doorstromen naar de kinderyoga is daarna natuurlijk mogelijk. 

Cursus Peuteryoga

Wanneer

Maandagochtend van 9.30 uur tot 10.15 uur.

12 november - 17 december 2018 

Locatie

Speeltuin de Zudde, reigerstraat 27 te Nieuwkoop. 

Kosten

6 lessen 48 euro. 

Proefles 8 euro

Tussentijds instromen is mogelijk! 

Voor meer informatie & aanmelden verwijs ik naar contact.

 

Peuter yoga op peuterspeelzaal of kinderdagverblijf

Indien u interesse heeft als peuterspeelzaal of kinderdagverblijf bestaat er de mogelijkheid een cursus te laten verzorgen om peuteryoga aan te kunnen bieden in uw programma.

 

Er bestaat namelijk steeds meer de behoefte om kinderen, de soms lange dagen die zij op jonge leeftijd al maken, een stukje rust en ontspanning te kunnen aanbieden.

Kinderen kunnen dan zelf op een moment dat zij daar behoefte aan hebben even tot zichzelf komen en weer opladen om de rest van een dag plezierig en ontspannen door te brengen.

 

Ook kan er een workshop worden aangeboden aan leerkrachten of leidsters zodat zij bepaalde oefeningen leren toe te passen aan de behoefte van een kind van deze tijd.

 

U kunt vrijblijvend contact opnemen voor meer informatie en offerte.