Ontspanningstherapie

Als ontspanningstherapeut begeleid ik baby’s, kinderen, tieners en volwassen naar een ontspannen leven. In deze drukke tijd en maatschappij wordt er veel van ons gevraagd…

Echte ontspanning is heel belangrijk in de vorm van stilte, prikkels van de dag verwerken, in de natuur zijn, bewustwording, bewust worden van de ademhaling en het ontvangen van een massage.

Als ontspanningstherapeut leer ik volwassenen en kinderen hoe ze zich kunnen ontspannen. Als er niet voldoende ontspanning bestaat naast alle stress en druk die wij ervaren, raken we uit balans. Als gevolg van onbalans ontstaan er allerlei klachten zoals buikpijn, hoofdpijn, slecht slapen en concentratieproblemen. Het is uiteraard heel belangrijk dat eerst een eventuele lichamelijke oorzaak wordt uitgesloten. Ik werk vanuit een holistische visie. Ik kijk naar het geheel en ga samen op zoek naar wat de storing en blokkades zijn. Er kunnen verschillende oorzaken zijn en dus ook verschillende behandelmogelijkheden. Aan de hand van een intakegesprek zal ik bepalen wat een persoon nodig heeft.

Ik maak gebruik van yoga, ontspanningstherapie, ademhalingsoefeningen, mindfulness, aromatherapie en diverse soorten ontspanningsmassages.

Het is voor mij een prachtige werkwijze waarmee ik volwassenen, tieners, kinderen en baby’s kan helpen blokkades los te laten en de energie weer te laten stromen.