Workshop Bolle Buik in het gips

Tijdens de workshop Je bolle buik in het gips maak je samen een gipsafdruk van de zwangere buik.

Leuk en uniek om samen te doen met je partner, beste vriendin of moeder. Ook leuk voor babyshowers!

Er is ook de mogelijkheid om een gipsbuik door mijzelf te laten maken.

 

Een mama’s buik, ook wel bellymask of bellycast genoemd, is een replica van de zwangere buik, gemaakt van gipsmateriaal. Wat de Mama’s Buik zo uniek maakt, is dat het in grote detail de vorm van de zwangere buik weerspiegeld. Een mama’s buik zorgt ervoor dat je je voor altijd kan herinneren hoe jij er uit zag tijdens de zwangerschap en de bijzondere negen maanden die jij deelde met je baby. Het is een eenvoudig en geheel pijnloos proces. Het maken duurt van het begin tot het eind ongeveer 90 minuten. We plannen voor de gehele workshop 2 uur.

Tijdens de workshop bolle buik in het gips zal onder deskundige begeleiding een gispafdruk van de zwangere buik worden gemaakt. Na een goede uitleg gaat je partner e.d. aan de slag en indien nodig wordt hij/zij geholpen.


Als de mama’s buik eenmaal is gemaakt en is opgedroogd zal deze voorzichtig van de buik worden gehaald. Aansluitend neem je de gipsafdruk mee naar huis. Wil je de gispbuik zelf decoreren dan krijg je diverse decoratietips. Je kunt de gipsbuik naar eigen wens decoreren met bijvoorbeeld acrylverf of papier mache. Er is ook de mogelijkheid om de gipsbuik door proffesionals te laten decoren.

 

Deze mooie vorm van kunst die de eenheid van moeder en kind weerspiegelt, geeft een toegevoegde waarde aan het interieur. De mama’s buik kan bijvoorbeeld opgehangen worden in de babykamer. Het zal de kamer accentueren en het onderwerp van gesprek zijn van het kraambezoek.

 

Het maken van een gipsbuik is leuk om te doen is vanaf elke zwangerschapsduur mogelijk. Het meest duidelijk resultaat geeft een hoogzwangere buik tussen de 34-36 weken zwangerschap.  

 

De kosten voor een workshop  zijn 70 euro.

De prijzen zijn inclusief het gebruik van en en/of  koffie en thee.

 

Wil je de gipsbuik aan huis laten maken? Dat is ook in overleg mogelijk.